Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Ροζ Πάνθηρα»

 
Παιχνίδι
Ο Ροζ Πάνθηρας προσφέρει στα παιδιά μια υπέροχη αυλή και αίθουσες κατάλληλα διαμορφωμένες και εξοπλισμένες με υλικό για το παιχνίδι τους: ελεύθερο ή οργανωμένο, ατομικό ή ομαδικό, παραδοσιακό ή σύγχρονο.

Γλωσσική ανάπτυξη
Οι παιδαγωγοί μας αξιοποιούν όλα τα μέσα που διαθέτουν για τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών: τα ενθαρρύνουν να μιλούν, τα εμπλέκουν σε συζητήσεις και σε διάλογο, κινητοποιούν τη γλωσσική τους έκφραση στη δραματοποίηση, στον αυτοσχεδιασμό και στο κουκλοθέατρο. Ταυτόχρονα, με στοχευμένες γλωσσικές δραστηριότητες στην ώρα της λογοτεχνίας και του παραμυθιού τροφοδοτούν το λεξιλόγιό τους και ενισχύουν την ορθή γραμματική και σύνταξη.

Εικαστική Αγωγή
Στο καθημερινό πρόγραμμα προσφέρεται εναλλακτικά εργαστήριο ζωγραφικής, πηλοτεχνίας, χαρτοκολλητικής, μικτού κολλάζ, καθώς και ποικίλων κατασκευών, με τη χρήση διαφορετικών υλικών και εργαλείων. Πέρα από την τεράστια ευχαρίστηση που δίνουν οι χειροτεχνίες, αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να ενισχυθεί η λεπτή κινητικότητα, να διαμορφωθεί το αισθητικό κριτήριο και να τονωθεί η αυτοπεποίθηση του παιδιού-δημιουργού.

Περιβαλλοντική Αγωγή
Τα παιδιά επιβάλλεται πια, από πολύ νωρίς ν’ αναπτύξουν την οικολογική τους συνείδηση. Στο Ροζ Πάνθηρα προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε την ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον, ξεκινώντας μέσα από το σχολείο. Τα παιδιά μαθαίνουν να περιποιούνται το χώρο τους και να τον διατηρούν καθαρό, εξοικειώνονται με την έννοια της ανακύκλωσης, συλλέγοντας τα άχρηστα υλικά, όπως χαρτιά, καπάκια, καλαμάκια, φελλούς, και ενθαρρύνονται για την χρήση τους στις κατασκευές τους. Τέλος έρχονται σε άμεση επαφή με τη φύση με το να φυτεύουν και να φροντίζουν τα δικά τους εποχιακά λουλούδια.

Θεατρική Αγωγή
Τα παιδιά είναι καλό να εξωτερικεύουν όλα όσα βιώνουν, όλα όσα σκέφτονται και αισθάνονται, με ποικίλους τρόπους ψυχοκινητικής έκφρασης. Με το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση, τον αυτοσχεδιασμό και την παντομίμα, απελευθερώνουν όλα όσα κρύβουν μέσα τους, δημιουργούν και ασκούν τη φαντασία τους, κυρίως όμως ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και τη συνεργατική τους ικανότητα.

Μουσική Αγωγή και Σύστημα Orff

Η έκφραση μέσα από το τραγούδι, μαζί με τον ελεύθερο χορό και τη ρυθμική, αποτελεί καθημερινή ανάγκη για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.
Στο Ροζ Πάνθηρα ενθαρρύνουμε τα παιδιά να πειραματίζονται με τα κατάλληλα για την ηλικία τους μουσικά όργανα - τρίγωνα, κουδούνια, καστανιέτες, ξυλόφωνα, μαράκες, ντέφι, τύμπανα κ.α.
 
 
 
 
 

Βρεφικός - Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο
ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ

 
 
Βρεφικός - Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑΣ
 
 
 
Ιωνίας 38
& Ιωνίας 40
174 56 Άλιμος
 
 
 
 
 
 
 
 

... για τα πανθηράκια & τα γοριλάκια μας

 
Μουσειακή αγωγή:
Η εμπειρία μας αποδεικνύει καθημερινά ότι η γνώση στις μικρές ηλικίες κατακτάται κυρίως βιωματικά. Η μουσειακή εμπειρία ξεκινά για τα παιδιά πολύ πριν από την επίσκεψή τους στο Μουσείο και ολοκληρώνεται πίσω στο σχολείο. Το κέντρο μας συνεργάζεται με ειδική παιδαγωγό μουσειακής εκπαίδευσης που προσφέρει άφθονο μουσειοπαιδαγωγικό υλικό και ξυπνά την περιέργεια και το ενδιαφέρον των παιδιών οργανώνοντας σχετικές δραστηριότητες και εργαστήρια.

Αγγλικά:
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η ευχάριστη εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε πρώιμη ηλικία βοηθά τα παιδιά μετέπειτα να μάθουν γρήγορα και άνετα τη γλώσσα αυτή.

One, two, three and let’s go!
Λεξούλες, τραγουδάκια, μικρές εντολές στα αγγλικά αποκλειστικά για τους μικρούς μας Panthers.